pre správne fungovanie tejto stránky, potrebujem používať cookies...
hoď ma hore
none

Lipka diskusné fórum

nový "Jeruzalem"

sk | en | aA
ak chceš diskutovať, musíš sa... registrovať
ak si zabudol heslo... resetovať heslo

informácia dňa :

tu sa nachádzaš : 

hlavná stránka  /  zdravie  /  téma

Stukovatená pečeň.

príspevkov
8
zobrazení
2 897
unikátne
551
tému vytvoril(a) 6.10.2020 13:23 Fotón
1
06.10.2020, 13:23
V európe trpí nadmerným stukovatením pečene väčšina populácie. Dôvodom je častá konzumácia mastných jedál + priemyselne spracovaných jedál. Najlepším návodom, ako rýchlo zaniesť svoju pečeň tukom je konzumácia alkoholu spolu s mastnými jedlami, ako sú oškvarky, slanina, chlieb z masťou, klobásy, bôčik, atď.... Samotná konzumácia alkoholu nespôsobuje tukovatenie pečene. Je to len katalyzátor, ktorý urýchľuje zabudovanie tuku z mastných jedál do pečene a tiež okolo iných orgánov. I keď človek môže vyzerať relatívne chudý, môže mať v organizme nadmerné množstvo viscerálneho tuku, ktorý priamo ohrozuje zdravie človeka. Podkožný tuk výrazne neohrozuje život a zdravie. Viscerálny áno. Tuk na pečeni je asi to najnebezpečnejšie vôbec. Úlohou pečene je odbúravať škodlivé látky z organizmu, ale tam jej funkcia ani zďaleka nekončí. Pečeň ďalej premieňa skonzumované cukry, tuky a bielkoviny, pripravuje ich na použitie v organizme. Glukóza je napájací zdroj energie všetkých našich buniek. A práve pečeň sa stará o to, aby rozličné sacharidy premenila na glukózu a pustila ju do krvi. To je potom signál pre Pankreas, ktorý následne vyprodukuje inzulín do krvi. Inzulín sa potom naviaže na receptory na povrchu buniek a otvorí cestu pre vstup glukózy do bunky. Bez inzulínu by teda glukóza nepretržite kolovala v našej krvi a nevyužila sa pre získanie energie. Preto je treba mať zdravý aj pankreas, ale to už je na inú tému. Vráťme sa k pečeni: Pečeň ďalej skladuje energiu a dôležité látky (minerály, vitamíny) a podľa potreby ich uvoľňuje do krvného obehu. Má ešte i ďalšie funkcie v spojitosti s istými hormónmi, ale o tom už nechcem hovoriť. To dôležité, čo je treba vedieť je, že čím viac tuku je v pečeni, tým menej priestoru pečeň má, aby mohla vyššie spomenuté funkcie vykonávať. Akokeby sa vám pečeň zmenšovala. Pritom sa naopak zväčšuje vďaka tým tukom v nej. Jej aktívna časť sa však zmenšuje. Jej funkcie slabne.

Druhá dôležitá vec ktorú treba vedieť je potešujúca správa, že pečeň má úžasnú schopnosť regenerácie. Pokiaľ ju nezaťažujete mastnými jedlami a alkoholom (jete iba zeleninu), je schopná sa zregenerovať do 14 dní, ako úplne nová pečeň. Aj keď bola riadne stukovatená, nevadí. Do 14 dní máte novú pečeň. Bol spravený i pokus: amputovali 70 percent pečene a ona do 14 dní dorástla do takej veľkosti, ako daný organizmus potreboval. Regeneráciu pečene značne urýchľuje Pestrec mariánsky odkaz - konkrétne jeho účinná látka Silymarin odkaz
Existuje však bod, ktorý vašu pečeň nič nezachráni. Keď už je viac ako 90% pečene stukovatenej. Pečeň sa vtedy už nedokáže zregenerovať ani hladovkou pri užívaní Silymarinu.

Skutocný stav vašej pečene odhalí jedine sonografické vyšetrenie. Rozbor krvi moc nie.

Nechajme však teraz prehovoriť odborníka:

odkaz
none
2

1. Fotón 06.10.2020, 13:23

V európe trpí nadmerným stukovatením pečene väčšina populácie. Dôvodom je častá konzumácia mastných jedál + priemyselne spracovaných jedál. Najlepším návodom, ako rýchlo zaniesť svoju pečeň tukom je konzumácia alkoholu spolu s mastnými jedlami, ako sú oškvarky, slanina, chlieb z masťou, klobásy, bôčik, atď.... Samotná konzumácia alkoholu nespôsobuje tukovatenie pečene. Je to len katalyzátor, ktorý urýchľuje zabudovanie tuku z mastných jedál do pečene a tiež okolo iných orgánov. I keď človek môže...

06.10.2020, 15:51
Pýtajte si na preventívnej prehliadke sonografické vyšetrenie pečene. Doktor vám ho štandardne nepredpíše. Musíte si ho pýtať - a samozrejme potom naň ísť. Lekár ktorý bude vykonávať sono vám okamžite povie realitu, v akom je stave.
none
3

2. Fotón 06.10.2020, 15:51

Pýtajte si na preventívnej prehliadke sonografické vyšetrenie pečene. Doktor vám ho štandardne nepredpíše. Musíte si ho pýtať - a samozrejme potom naň ísť. Lekár ktorý bude vykonávať sono vám okamžite povie realitu, v akom je stave.

06.10.2020, 15:54
Dobrá správa je, že nemusíte si odriekať mastné jedlá. Stačí iba mesiac byť čisto len na zelenine a počas neho užívať Silymarin odkaz Pečeň sa dokonale zregeneruje a potom si môžete ďalej užívať svoje pečené bôčiky, slaniny, oškvarky....
súhlasí: Lemmy
none
4

3. Fotón 06.10.2020, 15:54

Dobrá správa je, že nemusíte si odriekať mastné jedlá. Stačí iba mesiac byť čisto len na zelenine a počas neho užívať Silymarin https://www.drmax.sk/dr.max-silymarin-premium-2 Pečeň sa dokonale zregeneruje a potom si môžete ďalej užívať svoje pečené bôčiky, slaniny, oškvarky....

06.10.2020, 15:59
Zhruba takto by malo vyzerať vaše jedlo počas toho regeneračného mesiaca:

odkaz

Denne 1-2 kg zeleniny rozdelené do troch porcii s odstupom minimálne 4 hodiny
súhlasí: Lemmy
none
5

4. Fotón 06.10.2020, 15:59

Zhruba takto by malo vyzerať vaše jedlo počas toho regeneračného mesiaca:

https://beacon.estranky.sk/img/original/8/img_20200927_204033.jpg

Denne 1-2 kg zeleniny rozdelené do troch porcii s odstupom minimálne 4 hodiny

06.10.2020, 16:07
Ešte dám zoznam, čo v tom tanieri je (všetko v surovom stave):

-Mrkva
-Petržlen
-Reďkovka
-Kaleráb
-Cvikla
-Štipľavá paprika
-Feferóny
-Uhorka
-Rajčina
-Olivy
-Červená cibuľa
-Cesnak
-Avokádo
-Šalátový syr
-15g olivového oleja
-Limetka
-15g citrónovej šťavy
-Dobré je pridať ešte surový špenát (ten tam nie je).
súhlasí: Lemmy
none
6

1. Fotón 06.10.2020, 13:23

V európe trpí nadmerným stukovatením pečene väčšina populácie. Dôvodom je častá konzumácia mastných jedál + priemyselne spracovaných jedál. Najlepším návodom, ako rýchlo zaniesť svoju pečeň tukom je konzumácia alkoholu spolu s mastnými jedlami, ako sú oškvarky, slanina, chlieb z masťou, klobásy, bôčik, atď.... Samotná konzumácia alkoholu nespôsobuje tukovatenie pečene. Je to len katalyzátor, ktorý urýchľuje zabudovanie tuku z mastných jedál do pečene a tiež okolo iných orgánov. I keď človek môže...

06.10.2020, 20:46
To si ma teda nepotešil. Vyžral som sa na nejakých 111 kg. Som iba kosť a tuk, svaly žiadne.
Každý deň si hovorím, zajtra začnem.....a ono to naozaj funguje, vždy začínam zajtra, ale dnes
Asi sa užeriem na smrť.
7

6. peter67 06.10.2020, 20:46

To si ma teda nepotešil. Vyžral som sa na nejakých 111 kg. Som iba kosť a tuk, svaly žiadne.
Každý deň si hovorím, zajtra začnem.....a ono to naozaj funguje, vždy začínam zajtra, ale dnes
Asi sa užeriem na smrť.

06.10.2020, 21:50
Stačí, keď na mesiac zmeníš jedálniček.
súhlasí: peter67
none
8

7. Fotón 06.10.2020, 21:50

Stačí, keď na mesiac zmeníš jedálniček.

06.10.2020, 22:17
Mne sa vidí cenovo drahý recept. Kúpim mrkvu po 0,35 €/kg, 6 ks. Petržlen podobne, menší zeler, občas ružičkový kel, bujón, cibuľa, vegeta, a mám 4 litre polievky na prežitie.
none
vytvoril dzI/O 2015 - 2024 veľkosť : 84 995 B vygenerované za : 0.314 s táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať... témy zobrazené : 21 882 920 x jedinečné zobrazenia : 2 535 215 x ip adresa : 44.197.108.187

podpora

stránka má príjem jedine od dobrovoľných podporovateľov

za mesiac 2024 / 3, podporovatelia na reklame naklikali 3,82 € (34 klikov), z toho dnes 0,06 € (0 klikov), ďakujem...

prosím, podpor stvoriteľa
prevodom na účet
SK41 1100 0000 0026 1872 7972
SWIFT: TATRSKBX
názov účtu:
Dziak Maroš, Ing.
banka:
Tatra banka, a.s.
Hodžovo námestie 3
811 06 Bratislava 1
none
cez PayPal
cez Viamo
none
cez Donater
none
poštou
Ing. Maroš Dziak
Budovateľská 67
075 01 Trebišov
Slovensko, EÚ
a teraz pozri, kto prispel