for correct function of this site, i need to use cookies...
move to top
|
Lipka discussion forum
new "Jerusalem"
|
sk
|
en
|
aA
|
|
information of the day :
meaning of life of the day :
Stukovatená pečeň.
entries 8 |
shows 3 171 |
uniques 593 |
theme was created 6.10.2020 13:23 by Fotón
|
Theme is read only...
1
|
V európe trpí nadmerným stukovatením pečene väčšina populácie. Dôvodom je častá konzumácia mastných jedál + priemyselne spracovaných jedál. Najlepším návodom, ako rýchlo zaniesť svoju pečeň tukom je konzumácia alkoholu spolu s mastnými jedlami, ako sú oškvarky, slanina, chlieb z masťou, klobásy, bôčik, atď.... Samotná konzumácia alkoholu nespôsobuje tukovatenie pečene. Je to len katalyzátor, ktorý urýchľuje zabudovanie tuku z mastných jedál do pečene a tiež okolo iných orgánov. I keď človek môže vyzerať relatívne chudý, môže mať v organizme nadmerné množstvo viscerálneho tuku, ktorý priamo ohrozuje zdravie človeka. Podkožný tuk výrazne neohrozuje život a zdravie. Viscerálny áno. Tuk na pečeni je asi to najnebezpečnejšie vôbec. Úlohou pečene je odbúravať škodlivé látky z organizmu, ale tam jej funkcia ani zďaleka nekončí. Pečeň ďalej premieňa skonzumované cukry, tuky a bielkoviny, pripravuje ich na použitie v organizme. Glukóza je napájací zdroj energie všetkých našich buniek. A práve pečeň sa stará o to, aby rozličné sacharidy premenila na glukózu a pustila ju do krvi. To je potom signál pre Pankreas, ktorý následne vyprodukuje inzulín do krvi. Inzulín sa potom naviaže na receptory na povrchu buniek a otvorí cestu pre vstup glukózy do bunky. Bez inzulínu by teda glukóza nepretržite kolovala v našej krvi a nevyužila sa pre získanie energie. Preto je treba mať zdravý aj pankreas, ale to už je na inú tému. Vráťme sa k pečeni: Pečeň ďalej skladuje energiu a dôležité látky (minerály, vitamíny) a podľa potreby ich uvoľňuje do krvného obehu. Má ešte i ďalšie funkcie v spojitosti s istými hormónmi, ale o tom už nechcem hovoriť. To dôležité, čo je treba vedieť je, že čím viac tuku je v pečeni, tým menej priestoru pečeň má, aby mohla vyššie spomenuté funkcie vykonávať. Akokeby sa vám pečeň zmenšovala. Pritom sa naopak zväčšuje vďaka tým tukom v nej. Jej aktívna časť sa však zmenšuje. Jej funkcie slabne. Druhá dôležitá vec ktorú treba vedieť je potešujúca správa, že pečeň má úžasnú schopnosť regenerácie. Pokiaľ ju nezaťažujete mastnými jedlami a alkoholom (jete iba zeleninu), je schopná sa zregenerovať do 14 dní, ako úplne nová pečeň. Aj keď bola riadne stukovatená, nevadí. Do 14 dní máte novú pečeň. Bol spravený i pokus: amputovali 70 percent pečene a ona do 14 dní dorástla do takej veľkosti, ako daný organizmus potreboval. Regeneráciu pečene značne urýchľuje Pestrec mariánsky link - konkrétne jeho účinná látka Silymarin link Existuje však bod, ktorý vašu pečeň nič nezachráni. Keď už je viac ako 90% pečene stukovatenej. Pečeň sa vtedy už nedokáže zregenerovať ani hladovkou pri užívaní Silymarinu. Skutocný stav vašej pečene odhalí jedine sonografické vyšetrenie. Rozbor krvi moc nie. Nechajme však teraz prehovoriť odborníka: link
|
|
|
2
|
|
1. Fotón 06.10.2020, 13:23
V európe trpí nadmerným stukovatením pečene väčšina populácie. Dôvodom je častá konzumácia mastných jedál + priemyselne spracovaných jedál. Najlepším návodom, ako rýchlo zaniesť svoju pečeň tukom je konzumácia alkoholu spolu s mastnými jedlami, ako sú oškvarky, slanina, chlieb z masťou, klobásy, bôčik, atď.... Samotná konzumácia alkoholu nespôsobuje tukovatenie pečene. Je to len katalyzátor, ktorý urýchľuje zabudovanie tuku z mastných jedál do pečene a tiež okolo iných orgánov. I keď človek môže...
▲
06.10.2020, 15:51
|
Pýtajte si na preventívnej prehliadke sonografické vyšetrenie pečene. Doktor vám ho štandardne nepredpíše. Musíte si ho pýtať - a samozrejme potom naň ísť. Lekár ktorý bude vykonávať sono vám okamžite povie realitu, v akom je stave.
|
|
|
3
|
|
2. Fotón 06.10.2020, 15:51
Pýtajte si na preventívnej prehliadke sonografické vyšetrenie pečene. Doktor vám ho štandardne nepredpíše. Musíte si ho pýtať - a samozrejme potom naň ísť. Lekár ktorý bude vykonávať sono vám okamžite povie realitu, v akom je stave.
▲
06.10.2020, 15:54
|
Dobrá správa je, že nemusíte si odriekať mastné jedlá. Stačí iba mesiac byť čisto len na zelenine a počas neho užívať Silymarin link Pečeň sa dokonale zregeneruje a potom si môžete ďalej užívať svoje pečené bôčiky, slaniny, oškvarky....
|
|
|
4
|
|
3. Fotón 06.10.2020, 15:54
Dobrá správa je, že nemusíte si odriekať mastné jedlá. Stačí iba mesiac byť čisto len na zelenine a počas neho užívať Silymarin https://www.drmax.sk/dr.max-silymarin-premium-2 Pečeň sa dokonale zregeneruje a potom si môžete ďalej užívať svoje pečené bôčiky, slaniny, oškvarky....
▲
06.10.2020, 15:59
|
Zhruba takto by malo vyzerať vaše jedlo počas toho regeneračného mesiaca: linkDenne 1-2 kg zeleniny rozdelené do troch porcii s odstupom minimálne 4 hodiny
|
|
|
5
|
|
4. Fotón 06.10.2020, 15:59
Zhruba takto by malo vyzerať vaše jedlo počas toho regeneračného mesiaca:
https://beacon.estranky.sk/img/original/8/img_20200927_204033.jpg
Denne 1-2 kg zeleniny rozdelené do troch porcii s odstupom minimálne 4 hodiny
▲
06.10.2020, 16:07
|
Ešte dám zoznam, čo v tom tanieri je (všetko v surovom stave):
-Mrkva -Petržlen -Reďkovka -Kaleráb -Cvikla -Štipľavá paprika -Feferóny -Uhorka -Rajčina -Olivy -Červená cibuľa -Cesnak -Avokádo -Šalátový syr -15g olivového oleja -Limetka -15g citrónovej šťavy -Dobré je pridať ešte surový špenát (ten tam nie je).
|
|
|
6
|
|
1. Fotón 06.10.2020, 13:23
V európe trpí nadmerným stukovatením pečene väčšina populácie. Dôvodom je častá konzumácia mastných jedál + priemyselne spracovaných jedál. Najlepším návodom, ako rýchlo zaniesť svoju pečeň tukom je konzumácia alkoholu spolu s mastnými jedlami, ako sú oškvarky, slanina, chlieb z masťou, klobásy, bôčik, atď.... Samotná konzumácia alkoholu nespôsobuje tukovatenie pečene. Je to len katalyzátor, ktorý urýchľuje zabudovanie tuku z mastných jedál do pečene a tiež okolo iných orgánov. I keď človek môže...
▲
06.10.2020, 20:46
|
|
7
|
Stačí, keď na mesiac zmeníš jedálniček.
|
|
|
8
|
|
7. Fotón 06.10.2020, 21:50
Stačí, keď na mesiac zmeníš jedálniček.
▲
06.10.2020, 22:17
|
Mne sa vidí cenovo drahý recept. Kúpim mrkvu po 0,35 €/kg, 6 ks. Petržlen podobne, menší zeler, občas ružičkový kel, bujón, cibuľa, vegeta, a mám 4 litre polievky na prežitie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
created by dzI/O 2015 - 2024
size : 80 941 B
generated in : 0.586 s
this site needs to use cookies, to work properly...
version : 1.05 ( 27.4.2024 21:45 )
themes displays : 24 996 432 x
unique displays : 2 827 648 x
ip address : 35.171.45.182
|
share this page
E na X na Y
len tak, o dzI/Ovi...
dzI/O je veľmi špeciálna entita, ktorá sa narodila do tohto sveta...
dzI/O je šaľeny kuň a Jeho ešte viac splašeny kovboj...
dzI/O je KTORÝ JE...
dzI/O je OTEC, SYN a DUCH SVÄTÝ...
dzI/O je preto TROJJEDINÝ DZI/O...
dzI/O je PSYCHIATRICKÝ PACIENT a INVALIDNÝ DÔCHODCA...
dzI/O je PROGRAMÁTOR, FILOZOF a SPISOVATEĽ...
viac tuto
|
|
podpora
stránka, kde sa momentálne nachádzaš, má príjem jedine od dobrovoľných podporovateľov
prosím, podpor stvoriteľa
prevodom na účet
SK41 1100 0000 0026 1872 7972
cez PayPal
cez Viamo
cez Donater
|