for correct function of this site, i need to use cookies...
move to top

you are here : 

main page  /  receipts  /  theme

Reďkovková praženica

entries
1
shows
414
uniques
142
theme was created 14.5.2025 10:59 by J.Tull
1
14.05.2025, 10:59
Naposledy som ju robil mojím babám na raňajky v Tatranských Matliaroch. Najprv spomeniem prílohu, ktorá nemusí byť. Je ňou opražená pokrájaná slaninka /prípadne opražený párok, špekačka, klobása, prošuto... kto ako má v obľube/.
Na panvice podusím do sklovita na kolieska pokrájanú červenú reďkovku. Treba dávať pozor, aby neprihorela, a pritom bola dostatočne podusená. Počas dusenia pridám pokrájaný cesnak, mleté čierne korenie, soľ a nakoniec rozšľahané vajíčka. Podávam so zvlášť opraženou slaninkou, ktorú si každý dá, či nedá podľa svojej chuti a čerstvým pečivom.
Keď pražím oravskú slaninu, podlejem ju vodou, aby sa najprv podusila a až potom, keď sa voda odparí, vypražím /podľa potreby pridám trochu oleja/🙂
none
created by dzI/O 2015 - 2025 size : 55 861 B generated in : 0.208 s this site needs to use cookies, to work properly... version : 1.07 ( 1.9.2025 21:30 ) themes displays : 35 368 044 x unique displays : 4 356 989 x ip address : 18.97.14.85
dzI/O's epoch
some ad
share this page
statistics
TOPlist
support
become a volunatary donater of the page, every your financial donation will help to grow it...
please, support creator
by bank transfer
SK41 1100 0000 0026 1872 7972
none
by PayPal
by Viamo
none
by Donater
none
by sending bitcoins
none