for correct function of this site, i need to use cookies...
move to top
|
Lipka discussion forum
new "Jerusalem"
|
sk
|
en
|
aA
|
|
information of the day :
meaning of life of the day :
entries 10 |
shows 1 074 |
uniques 311 |
theme was created 16.4.2025 17:54 by J.Tull
|
Theme is read only...
1
|
Možno by bolo fajn, založiť takúto kategóriu. Nadobudol som dojem, že je nás tu viacero fajnšmekrov /nielen na údené varené kolená😉 /čalúnnik chýbaš mi, tak kde si   / Snáď by to stálo za to. Viem, že sú mnohé tv zahltené kadejakými vareniami, lenže tie sú viac o inom, než o varení pre bežného praktického smrteľníka. Aby sa nepovedalo, začnem "svojim" /je inšpirovaný z internetu/ receptom. Dnes som kúpil jahňacie stehno. V piatok ho dobre zasolím a nechám cez noc v chladničke. Ráno vysuším vodu, ktorú pustilo, papierovou utierkou, ponatieram olivovým olejom, ktorým nešetrím a čerstvo namletým korením štyroch farieb. Medzitým vykúrim rúru na viac ako 200°C. Stehno položím do panvice z trochou vriacej vody a dám do rúry na cca 20 min /podľa veľkosti stehna, sledujem, aby nezhorelo/. Neotáčam. Potom, čo sa patrične zatiahlo, ak je potrebné/ podlejem znovu vriacou vodou /môže byť aj vývar/, panvicu zakryjem alobalom a dám pomaly piecť pri teplote menej ako 150°C. Medzitým si nakrájam zemiaky, posypem mletou červenou paprikou, mletým čiernym korením, zamiešam s trochou oleja, pridám na polovičky rozkrojené neočistené /len umyté/ hlávky cesnaku, trochu rozmarínu, tymiánu. Skontrolujem stehno, keď sa už skoro oddeľuje od kosti, už nezakrývam, zvýšim teplotu na 180°C a sledujem, polievam stehno šťavou, keď je treba, podlejem horúcou vodou /vývarom/ a pred koncom dám naň i na zemiaky trochu masla.  🙂
|
 |
|
2
|
|
|
1. J.Tull 16.04.2025, 17:54
Možno by bolo fajn, založiť takúto kategóriu. Nadobudol som dojem, že je nás tu viacero fajnšmekrov /nielen na údené varené kolená😉 /čalúnnik chýbaš mi, tak kde si / Snáď by to stálo za to. Viem, že sú mnohé tv zahltené kadejakými vareniami, lenže tie sú viac o inom, než o varení pre bežného praktického smrteľníka. Aby sa nepovedalo, začnem "svojim" /je inšpirovaný z internetu/ receptom. Dnes som kúpil jahňacie stehno. V piatok ho dobre zasolím a nechám cez noc v chladničke. Ráno vysuším ...
▲
16.04.2025, 17:56
|
Toto si musím urobiť aj ja, už mám z toho slintačku. 🍤🥟🍱🍛🍲
|
 |
|
3
|
|
|
2. Milaníčko 16.04.2025, 17:56
Toto si musím urobiť aj ja, už mám z toho slintačku. 🍤🥟🍱🍛🍲
▲
16.04.2025, 18:03
|
Ešte poradím k pondelku. Už síce mám nastrúhaný chren z mojej záhrady, ale dnes som objavil chren s wasabi, neodolal som a kúpil. Je  kúpil som ho predovšetkým preto, že predpokladám, že si vďaka wasabi udrží svoju chuť oveľa dlhšie, než ten môj🙂
|
 |
|
4
|
|
|
3. J.Tull 16.04.2025, 18:03
Ešte poradím k pondelku. Už síce mám nastrúhaný chren z mojej záhrady, ale dnes som objavil chren s wasabi, neodolal som a kúpil. Je kúpil som ho predovšetkým preto, že predpokladám, že si vďaka wasabi udrží svoju chuť oveľa dlhšie, než ten môj🙂
▲
16.04.2025, 18:07
|
Aj cesnak je veľmi zdravý, aj keď potom sa netreba dlho bozkávať so samičkou. 💋💋💯
|
 |
|
5
|
|
|
4. Milaníčko 16.04.2025, 18:07
Aj cesnak je veľmi zdravý, aj keď potom sa netreba dlho bozkávať so samičkou. 💋💋💯
▲
16.04.2025, 18:23
|
Včera sa papal olomoucké syrečky s mladým cesnakom zo záhrady, keď som chcel bozkom poďakovať za ten cesnak /manželka sa stará o záhradu.../, bol som ohrdnutý. Ktovie prečo   
|
 |
|
6
|
|
|
5. J.Tull 16.04.2025, 18:23
Včera sa papal olomoucké syrečky s mladým cesnakom zo záhrady, keď som chcel bozkom poďakovať za ten cesnak /manželka sa stará o záhradu.../, bol som ohrdnutý. Ktovie prečo  
▲
16.04.2025, 18:36
|
|
7
|
|
|
1. J.Tull 16.04.2025, 17:54
Možno by bolo fajn, založiť takúto kategóriu. Nadobudol som dojem, že je nás tu viacero fajnšmekrov /nielen na údené varené kolená😉 /čalúnnik chýbaš mi, tak kde si / Snáď by to stálo za to. Viem, že sú mnohé tv zahltené kadejakými vareniami, lenže tie sú viac o inom, než o varení pre bežného praktického smrteľníka. Aby sa nepovedalo, začnem "svojim" /je inšpirovaný z internetu/ receptom. Dnes som kúpil jahňacie stehno. V piatok ho dobre zasolím a nechám cez noc v chladničke. Ráno vysuším ...
▲
22.04.2025, 17:49
|
Už rastú  Mám ich od brata za plnú misu.  Zatiaľ len tieto smrčkovce: linkDám recept potom, čo ich pripravím😉
|
 |
|
8
|
|
|
7. J.Tull 22.04.2025, 17:49
Už rastú Mám ich od brata za plnú misu. Zatiaľ len tieto smrčkovce:
https://www.nahuby.sk/images/fotosutaz/2017/04/30/michal_marcis_615347.jpg
Dám recept potom, čo ich pripravím😉
▲
24.04.2025, 10:28
|
Keďže som mal /a ešte mám/ potraviny, ktoré bolo treba skonzumovať... rozhodol som sa smrčky pripraviť neskôr. Aby sa nepokazili, oddelil som klobúky od hlúbikov. linkDo studenej vody som dal soľ a rascu, nechal zovrieť; rascu sitkom povyberal a vložil umyté klobúčiky. Nechal pár minút vrieť. Po scedení a vychladnutí uložil do chladničky. Hlúbiky rozkrojil, tie väčšie i prekrojil a dal na sieťku sušiť. Dnes som na raňajky spravil praženicu. Pokrájal som klobúčiky a dusil na oleji. Trochu posolil. Po čase pridal pokrájanú čerstvú petržlenovú vňať, ešte chvíľu s ňou smrčky dusil. Pridal osolené rozšľahané vajíčka a éta vsjo    
|
 |
|
9
|
|
|
1. J.Tull 16.04.2025, 17:54
Možno by bolo fajn, založiť takúto kategóriu. Nadobudol som dojem, že je nás tu viacero fajnšmekrov /nielen na údené varené kolená😉 /čalúnnik chýbaš mi, tak kde si / Snáď by to stálo za to. Viem, že sú mnohé tv zahltené kadejakými vareniami, lenže tie sú viac o inom, než o varení pre bežného praktického smrteľníka. Aby sa nepovedalo, začnem "svojim" /je inšpirovaný z internetu/ receptom. Dnes som kúpil jahňacie stehno. V piatok ho dobre zasolím a nechám cez noc v chladničke. Ráno vysuším ...
▲
26.04.2025, 13:31
|
Včera som na obed klobúčiky " dorazil" /dúfam, že ešte budú/. Najprv vopred pripravil hranolky. Zemiaky /tie čo sa nerozvárajú/ pokrájal na hrubšie než sa zvyčajne robia, povaril v slanej vode. Takto uvarené /nie rozvarené/ som prudko smažil do zlatova až mierne hneda. Rozložil som ich na papierový obrúsok a po vychladnutí uložil do chladničky. Vykostené a oblankované /bez kože/ kuracie stehná / /pôvodný recept je s prsiami/ - ešte večer zasolil - vyutieral vodu, okorenil drveným korením štyroch farieb a prudko na oleji opiekol z oboch strán. Vybral ich a do výpeku dal pokrájanú starú cibuľu, po čase aj pokrájanú vňaťku z mladej. Keď bola do sklovita, zamiešal metú červenú papriku a pridal smrčky. Podusil. Pridal opečené stehná podlial silným vývarom, zakryl pokrievkou. Medzitým na oleji do sklovita opiekol cibuľu, pridal vňaťku z mladej a krátko opražil umytu, obschnutú ryžu. Vybral z chladničky hranolky a opätovne prudko smažil a obed bol hotový   
|
 |
|
10
|
|
|
1. J.Tull 16.04.2025, 17:54
Možno by bolo fajn, založiť takúto kategóriu. Nadobudol som dojem, že je nás tu viacero fajnšmekrov /nielen na údené varené kolená😉 /čalúnnik chýbaš mi, tak kde si / Snáď by to stálo za to. Viem, že sú mnohé tv zahltené kadejakými vareniami, lenže tie sú viac o inom, než o varení pre bežného praktického smrteľníka. Aby sa nepovedalo, začnem "svojim" /je inšpirovaný z internetu/ receptom. Dnes som kúpil jahňacie stehno. V piatok ho dobre zasolím a nechám cez noc v chladničke. Ráno vysuším ...
▲
27.04.2025, 20:24
|
Pridal SOM medzi kategórie RECEPTY 😉
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
created by dzI/O 2015 - 2025
size : 413 183 B
generated in : 0.213 s
this site needs to use cookies, to work properly...
version : 1.07 ( 1.9.2025 21:30 )
themes displays : 35 370 389 x
unique displays : 4 357 875 x
ip address : 18.97.14.85
|
some ad
share this page
become a volunatary donater of the page, every your financial donation will help to grow it...
please, support creator
by bank transfer
SK41 1100 0000 0026 1872 7972
 by PayPal
by Viamo
by Donater
by sending bitcoins
|