pre správne fungovanie tejto stránky, potrebujem používať cookies...
hoď ma hore
|
Žumpa
nový "Jeruzalem"
|
sk
|
en
|
aA
|
|
informácia dňa :
Techniky mindFulness
príspevkov 2 |
zobrazení 125 |
unikátne 6 |
|
Téma je len na čítanie...
1
|
Techniky mindFulness Aktivné mindFulness Aktivné mindfulnes si vyžaduje dlhšie sedenia a jeho vykonávanie, najlepšie hneď ráno po budíčku, či i pri večierke pred spaním. Efekt aktivného mindfulness je o tom, ako sa odpútať od negativnej, nepríjemnej mysle, myšlienok, vnemov, emócií a konaní a zamerať tak pozornosť na prítomný oKamih, oKamžik za oKamžikom, moment za momentom. Pasivné mindfulness Pasivné mindfulnes si nevyžaduje dlhšie sedenia a jeho vykonávanie, dá sa použiť počas bežného dňa a noci. Efekt pasivného mindfulness je o tom, ako sa odpútať od negativnej, nepríjemnej mysle, myšlienok, vnemov, emócií a konaní a zamerať tak pozornosť na prítomný oKamih, oKamžik za oKamžikom, moment za momentom. Ja sám používam len zopár tíchto techník počas dňa. odkaz
|
|
|
2
|
|
1. dusan_fajnor.personal 30.01.2024, 21:53
Techniky mindFulness Aktivné mindFulness Aktivné mindfulnes si vyžaduje dlhšie sedenia a jeho vykonávanie, najlepšie hneď ráno po budíčku, či i pri večierke pred spaním. Efekt aktivného mindfulness je o tom, ako sa odpútať od negativnej, nepríjemnej mysle, myšlienok, vnemov, emócií a konaní a zamerať tak pozornosť na prítomný oKamih, oKamžik za oKamžikom, moment za momentom. Pasivné mindfulness Pasivné mindfulnes si nevyžaduje dlhšie sedenia a jeho vykonávanie, dá sa použiť počas bežného dňa...
▲
12.05.2024, 16:23
|
mindFull eating
Princípy všímavého jedenia:
Všímať si jedla (ako vypadá, ako chutná, ako vonia) okamžik za okamžikom Všímať si myšlienok i hodnotiacich, ktoré nás odvadzajú preč Nechať myšlienky len tak a vraciať sa spôť k jedlu Nevytvárať si počas jedenia žiadne predstavy Vnímať to, čo sa v skutočnosti deje
Škála hladu:
Položiť si otázku "prečo jem?" Ohodnotiť hlad na stupnici od 1-10
Čo jesť:
Kvalitné jedlá - drahé Kupovať si čo najmenej priemyseľne spracované jedlá Dostatok ovocia a zeleniny
Ako si všímať jedlo pri kupovaní, varení a jedení:
Položiť si otázky: Prečo jem? Mám hlad, alebo chuť do jedla? Čo obsahuje!? Čo mi dobrého prináša, v čom mi jedlo prospieva a naopak!? Z čoho bolo vyrobené!? (jablko - strom, maso - krava) Kto všetko stál za tým, aby sa jedlo dostalo až ku mne!? Kolkokrát bolo jedlo priemyselne spracované!? Z kolkých krajín, obchodov bolo jedlo ku mne dovezené!? Kolko energie som vynaložil na to, aby som mal toto jedlo!? Čo všetko sa stalo, aby som mal toto jedlo na tanieri!? Byť za toto všetko vďačný, že mám toto jedlo!!!
Pri jedle si všímať toto:
Vsímať si, čo a ako nakupujem!? Všímať si, čo a ako to varím, pečiem!? V akom idealnom prostredí by som chcel jesť!? Ako vypadá prestretý stôl!? Ako je naaranžované jedlo!? Ským jem toto jedlo!? Akú rolu tu hrá hudba!?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vytvoril dzI/O 2015 - 2024
veľkosť : 59 521 B
vygenerované za : 0.277 s
táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...
verzia : 1.05 ( 27.4.2024 21:45 )
témy zobrazené : 22 721 889 x
jedinečné zobrazenia : 2 551 215 x
ip adresa : 18.119.103.28
|
podpora
stránka má príjem jedine od dobrovoľných podporovateľov
za mesiac 2024 / 5, podporovatelia na reklame naklikali 4,22 € (18 klikov), ďakujem...
prosím, podpor stvoriteľa
prevodom na účet
SK41 1100 0000 0026 1872 7972
SWIFT: TATRSKBX
názov účtu: Dziak Maroš, Ing.
banka: Tatra banka, a.s. Hodžovo námestie 3 811 06 Bratislava 1
cez PayPal
cez Viamo
cez Donater
poštou
Ing. Maroš Dziak Budovateľská 67 075 01 Trebišov Slovensko, EÚ
a teraz pozri, kto prispel
facebook
MaDzi
Lipka
Help
Zmysel života
Kniha života
Documentor
Univerozum
zdieľaj túto stránku
|