pre správne fungovanie tejto stránky, potrebujem používať cookies...
hoď ma hore
none

Lipka diskusné fórum

nový "Jeruzalem"

sk | en | aA
ak chceš diskutovať, musíš sa... registrovať
ak si zabudol heslo... resetovať heslo

informácia dňa :

tu sa nachádzaš : 

hlavná stránka  /  zdravie  /  téma

Soľ a zavodnený organizmus.

príspevkov
19
zobrazení
4 455
unikátne
680
tému vytvoril(a) 12.9.2020 08:51 Fotón
1
12.09.2020, 08:51
Na prelome rokov 2019/2020 som mal hladovku, v ktorej som znížil svoju hmotnosť z 97 na 63 kg. Po najedení sa hmotnosť zdvihla a udržuje v rozmedzí 66-68 kg do dnes. Dôvodom je zmena jedálnička. Základ stravy pre mňa tvoria už len zeleninové mixy, mäso všetkého druhu, vajcia, hríby, pohánka, cícer, šošovica. Vyhýbam sa cukru, sladkostiam, pečeným zemiakom, čipsom, všetkému čo je vyrobené z bielej múky, cestovinám, ryži.

Nedávno sa však stalo, že behom 2 dní stúpla moja hmotnosť na 71 kg. Čo sa deje? Začal som sa o to zaujímať a dospel k záveru, že príčinou je zavodnený organizmus. Mierne napuchnuté som mal líca, stehná, brucho, nohy. Študoval som to a zistil, že príčinou problému bol prebytok soli. Solil som si jedlá a konzumoval bublinkové minerálne vody, príliš často používal lumisku a tomu podobné minerálne doplnky. Tak som to vysadil a začal užívať Forfeminu. Je to výživový doplnok bylinný prípravok, ktorý obsahuje extrakt z pŕhľavy, brusnicový prášok, prášok z jablčného octu a zinok. Ideálna kombinácia na správnu reguláciu vody v organizme. Behom 2 dní poklesla moja hmotnosť zo 71 na 65,4 kg. Všetko odpuchlo. Sila a vitalita sa zvýšila. Pri posilovaní s činkami som bol schopný podať väčší výkon.

Dozvedel som sa, že množstvo soli, ktoré člove denne potrebuje, je 5 gramov. Problém je v tom, že mnohé potraviny soľ v sebe už obsahujú. Vyskúšal som si však i druhý extrém: nedostatok soli. Vtedy nastávajú opakované svalové kŕče. Naposledy sa mi to stalo včera. Tak som skočil ku soľničke a dal na špičku malej lyžičky 2 gramy soli a skonzumoval. Do 5 minút bolo po kŕčoch.

Len som sa s vami chcel podeliť o nové poznatky, ktoré som prakticky odskúšal. To, čo som napísal mám opakovane potvrdené viac krát prakticky na sebe. Pretože neviem, koľko soli som počas dňa skonzumoval lebo neviem koľko jej obsahuje napr. kapustová polievka alebo cesnačka (moje obľúbené), nesolím vôbec a počkám si na svalové kŕče. Potom skonzumujem 2 gramy soli a je vyriešené. Toto mám prakticky opakovane potvrdené. Sú to spoľahlivé informácie pre toho, kto by sa zaujímal o svoju hmotnosť. Voda vie zvýšiť hmotnosť organizmu o mnoho kg a spôsobiť napuchnutie. človek si myslí, že je to tuk. Ale nie, je to voda. Dá sa jej rýchlo zbaviť. Stačí na to Forfemina a znížená konzumácia soli, minerálok + minerálnych šumienok.
none
2

1. Fotón 12.09.2020, 08:51

Na prelome rokov 2019/2020 som mal hladovku, v ktorej som znížil svoju hmotnosť z 97 na 63 kg. Po najedení sa hmotnosť zdvihla a udržuje v rozmedzí 66-68 kg do dnes. Dôvodom je zmena jedálnička. Základ stravy pre mňa tvoria už len zeleninové mixy, mäso všetkého druhu, vajcia, hríby, pohánka, cícer, šošovica. Vyhýbam sa cukru, sladkostiam, pečeným zemiakom, čipsom, všetkému čo je vyrobené z bielej múky, cestovinám, ryži. Nedávno sa však stalo, že behom 2 dní stúpla moja hmotnosť na 71 kg. Čo sa...

12.09.2020, 08:56
Miesto cukru používam Xylitol odkaz Je to extrakt z brezovej kôry, čiže prírodný produkt a chutí rovnako, ako cukor (ba ešte lepšie). Jeho glykemický index je iba 7, čiže nenarušuje inzulínovú rovnováhu a nevyvoláva teda pocit hladu. Obsahuje tiež na rozdiel od cukru o 40% menej energie. 100g cukru má okolo 400 kalórii. Xylitol len 240 kalórii. Narozdiel od cukru je Xylitol ešte sladší, čiže ho stačí menej na osladčenie napr kávy.
none
3

1. Fotón 12.09.2020, 08:51

Na prelome rokov 2019/2020 som mal hladovku, v ktorej som znížil svoju hmotnosť z 97 na 63 kg. Po najedení sa hmotnosť zdvihla a udržuje v rozmedzí 66-68 kg do dnes. Dôvodom je zmena jedálnička. Základ stravy pre mňa tvoria už len zeleninové mixy, mäso všetkého druhu, vajcia, hríby, pohánka, cícer, šošovica. Vyhýbam sa cukru, sladkostiam, pečeným zemiakom, čipsom, všetkému čo je vyrobené z bielej múky, cestovinám, ryži. Nedávno sa však stalo, že behom 2 dní stúpla moja hmotnosť na 71 kg. Čo sa...

12.09.2020, 09:03
Ahoj Fotón

Ja na miesto soli používam do varenia vegetu. Klasicjkú vegetu bez glutamanolu.
Teda, čo sa týka cukru a soli, to všetko obsahuje ovocie a zelenina. Čiže nemám potrebu prisoľovať, či cukrovať. S nedostatkom Som sa ešte nestretol.

Vysadil som veškerý cuker pri pitnom režime a soľ pri varení, či prisoľovaní hotových jedál. S mojej skúsenosti, Som mal zhotovený jedálniček, kde Som vysadil červené mäso, tuky ako maslo, masť, pašteka, bielomučné výrobky...

Nahradil Som mäso rybacím a hydinovým, prílohy na dva kopčeky polievkovej lyžice, a celozrnné, viaczrnné múčne výrobky, viacej ovocia a zeleniny, nizkotučné mliečne výrobky...

Jediné čo Som nevysadil bola perlivá minerálka, na tú si nedám dopustiť, nakoľko bublinky mi pripomínajú pivo, ktoré v dnešnej dobe pijem veľmi málo.
súhlasí: Fotón
none
4

3. Dušan 12.09.2020, 09:03

Ahoj Fotón

Ja na miesto soli používam do varenia vegetu. Klasicjkú vegetu bez glutamanolu.
Teda, čo sa týka cukru a soli, to všetko obsahuje ovocie a zelenina. Čiže nemám potrebu prisoľovať, či cukrovať. S nedostatkom Som sa ešte nestretol.

Vysadil som veškerý cuker pri pitnom režime a soľ pri varení, či prisoľovaní hotových jedál. S mojej skúsenosti, Som mal zhotovený jedálniček, kde Som vysadil červené mäso, tuky ako maslo, masť, pašteka, bielomučné výrobky...

Nahradil ...

12.09.2020, 09:04
No a pointa je v tom že Som schudol zo 160kg na 128kg. Čiže polročná diéta, alebo lepšie povedané, polročný zmenený jedálniček mi dopomohol k redukcii hmotnosti o -32kg.
súhlasí: Fotón
none
5

3. Dušan 12.09.2020, 09:03

Ahoj Fotón

Ja na miesto soli používam do varenia vegetu. Klasicjkú vegetu bez glutamanolu.
Teda, čo sa týka cukru a soli, to všetko obsahuje ovocie a zelenina. Čiže nemám potrebu prisoľovať, či cukrovať. S nedostatkom Som sa ešte nestretol.

Vysadil som veškerý cuker pri pitnom režime a soľ pri varení, či prisoľovaní hotových jedál. S mojej skúsenosti, Som mal zhotovený jedálniček, kde Som vysadil červené mäso, tuky ako maslo, masť, pašteka, bielomučné výrobky...

Nahradil ...

12.09.2020, 09:24
Ovocie ale obsahuje fruktózu a zelenina zložité sacharidy s veľmi nízkym glykemickým indexom. Čiže človek sa po jej skonzumovaní sa cíti dlho najedený, pretože glukóza sa do krvi dostáva pomaly a teda organizmus uvoľňuje inzulín postupne. Skúšal som všetko možné, ale najlepšie sa mi osvedčila zelenina v kombinácii s morčacím, kuracím mäsom na prírodno, lososom, tuniakom a pod.. Aj hovädzie mäso je dobré. To sa však trávi pomalšie. ...Tiež je dobrým zdrojom proteínov nízkotučný tvaroh, cottage, ovsené vločky. Občas si dám ovsené vločky do kelímku s cottage. Je to výborné jedlo.

Čo sa týka piva, to je hrôza sama o sebe. Glykemický index 110. Naviac obsahuje sacharid maltózu (podobne, ako iné výrobky z jačmeňa). Tá rýchlo spôsobuje ukladanie tukov. Pivo spôsobuje rýchly pocit hladu kvôli vysokému glykemickému indexu 110. Ďaleko lepšie sú suché vína. Majú nízky glykemický index a energiu len 60 kcal / 0,75 L
none
16

5. Fotón 12.09.2020, 09:24

Ovocie ale obsahuje fruktózu a zelenina zložité sacharidy s veľmi nízkym glykemickým indexom. Čiže človek sa po jej skonzumovaní sa cíti dlho najedený, pretože glukóza sa do krvi dostáva pomaly a teda organizmus uvoľňuje inzulín postupne. Skúšal som všetko možné, ale najlepšie sa mi osvedčila zelenina v kombinácii s morčacím, kuracím mäsom na prírodno, lososom, tuniakom a pod.. Aj hovädzie mäso je dobré. To sa však trávi pomalšie. ...Tiež je dobrým zdrojom proteínov nízkotučný tvaroh, cottage, o...

12.09.2020, 10:20
Oprava: 600 kcal / 0,75 L
none
6

3. Dušan 12.09.2020, 09:03

Ahoj Fotón

Ja na miesto soli používam do varenia vegetu. Klasicjkú vegetu bez glutamanolu.
Teda, čo sa týka cukru a soli, to všetko obsahuje ovocie a zelenina. Čiže nemám potrebu prisoľovať, či cukrovať. S nedostatkom Som sa ešte nestretol.

Vysadil som veškerý cuker pri pitnom režime a soľ pri varení, či prisoľovaní hotových jedál. S mojej skúsenosti, Som mal zhotovený jedálniček, kde Som vysadil červené mäso, tuky ako maslo, masť, pašteka, bielomučné výrobky...

Nahradil ...

12.09.2020, 09:24
Ja som schudol z 89 na 77 tým, že som nevečeral. Potom som prišiel na to, že dobré na udržanie hmotnosti je dať si večer svijanský máz a potom desiatku. Ráno sa odvodním a hmotnosť je udrzaná.
súhlasí: Fotón
7

6. Fénix 12.09.2020, 09:24

Ja som schudol z 89 na 77 tým, že som nevečeral. Potom som prišiel na to, že dobré na udržanie hmotnosti je dať si večer svijanský máz a potom desiatku. Ráno sa odvodním a hmotnosť je udrzaná.

12.09.2020, 09:27
77 je dobrá hmotnosť. Akú máš výšku?
none
8

7. Fotón 12.09.2020, 09:27

77 je dobrá hmotnosť. Akú máš výšku?

12.09.2020, 09:33
169
9

8. Fénix 12.09.2020, 09:33

169

12.09.2020, 09:34
Ja mám 170
none
10

8. Fénix 12.09.2020, 09:33

169

12.09.2020, 09:35
Dá sa vypočítať BMI index odkaz
none
11

10. Fotón 12.09.2020, 09:35

Dá sa vypočítať BMI index https://www.bezhladovania.sk/bmi/?gclid=EAIaIQobChMIwqPHtY3j6wIVmud3Ch1PKQXNEAAYASAAEgIw-PD_BwE

12.09.2020, 09:47
Mám nadváhu, chcelo by to schudnúť. Kedysi som chodil na tréningy kickboxu a schudol som na 65, ale ovplyvňovalo to moju psychiku, bol som napätý, tak som to nechal.
12

11. Fénix 12.09.2020, 09:47

Mám nadváhu, chcelo by to schudnúť. Kedysi som chodil na tréningy kickboxu a schudol som na 65, ale ovplyvňovalo to moju psychiku, bol som napätý, tak som to nechal.

12.09.2020, 10:00
Zistil som, že úplne stačí tréning s vlastnou váhou. 50 drepov, 50 brušákov, 50 klikov, denne 1x. Metabolizmus sa naštartuje ako treba. Je síce pravda, že k tomu ešte posilujem činkami, ale zistil som, že to netreba k udržaniu zdravého metabolizmu. Hlavne, aby fungovala pečeň. Na ňu používam Pestrec Mariánsky odkaz - a hlavne jeho účinnú látku Silymarín odkaz každý deň. Spozoroval som obrovské zlepšenie metabolizmu. Ani sa toľko nepotím, nepotrebujem sa sprchovať každý deň, ako keď som vážil 97kg. Zdravá pečeň je základ. ...Ďalej veľmi dôležité je udržovať správnu črevnú mikroflóru. Žinčica nie je vždy dostupná, preto užívam denne Biopron odkaz a samozrejme ku tomu vlákninu, ktorej je v každej potravine nedostatok odkaz
none
13

12. Fotón 12.09.2020, 10:00

Zistil som, že úplne stačí tréning s vlastnou váhou. 50 drepov, 50 brušákov, 50 klikov, denne 1x. Metabolizmus sa naštartuje ako treba. Je síce pravda, že k tomu ešte posilujem činkami, ale zistil som, že to netreba k udržaniu zdravého metabolizmu. Hlavne, aby fungovala pečeň. Na ňu používam Pestrec Mariánsky https://www.drmax.sk/fyto-pestrec-mariansky-drveny-plod/ - a hlavne jeho účinnú látku Silymarín https://www.drmax.sk/dr.max-silymarin-premium-2?gclid=EAIaIQobChMIsPPzgpLj6wIVgbTtCh1CHQ1WEAQ...

12.09.2020, 10:10
Toto je dôležité:

odkaz
none
14

13. Fotón 12.09.2020, 10:10

Toto je dôležité:

https://www.youtube.com/watch?v=NzThDtO7wTY

12.09.2020, 10:13
Je samozrejme nutné chodiť na pravidelné prehliadky k lekárovi. Ja som bol mesiac dozadu.
none
15

14. Fotón 12.09.2020, 10:13

Je samozrejme nutné chodiť na pravidelné prehliadky k lekárovi. Ja som bol mesiac dozadu.

12.09.2020, 10:13
Tým myslím podrobný rozbor krvi a moču.
none
17

12. Fotón 12.09.2020, 10:00

Zistil som, že úplne stačí tréning s vlastnou váhou. 50 drepov, 50 brušákov, 50 klikov, denne 1x. Metabolizmus sa naštartuje ako treba. Je síce pravda, že k tomu ešte posilujem činkami, ale zistil som, že to netreba k udržaniu zdravého metabolizmu. Hlavne, aby fungovala pečeň. Na ňu používam Pestrec Mariánsky https://www.drmax.sk/fyto-pestrec-mariansky-drveny-plod/ - a hlavne jeho účinnú látku Silymarín https://www.drmax.sk/dr.max-silymarin-premium-2?gclid=EAIaIQobChMIsPPzgpLj6wIVgbTtCh1CHQ1WEAQ...

12.09.2020, 10:39
Tréning vlastnou váhou je najlepší, ale už sa mi ani to nechce. To radšej nebudem jesť.
18

17. Fénix 12.09.2020, 10:39

Tréning vlastnou váhou je najlepší, ale už sa mi ani to nechce. To radšej nebudem jesť.

12.09.2020, 10:51
Kľudne skúšaj príťahy na hrázde. Aby si ich spravil aspoň 5. Úplne stačí, keď pre začiatok zvládneš aspoň jeden. Po minúte ho zopakuj. A toto potom 5x.

Dr. Bukovský odporúča jesť 3x denne s odstupom 4 hodín a potom 16 hodín nejesť. Praktizujem to a veľmi sa mi to osvedčuje. Len je dôležité jesť také jedlá, ktoré nemajú vysoký glykemický index. Dokonca mám otestované, že keď jem zeleninové mixy rôzneho druhu, v ktorých nesmie chýbať štipľavá paprika a feferóny, cítim sa najedený celých 24 hodín, pričom už po 6 hodinách je všetko zjedené na záchode vonku. Štipľavá paprika totiž zrýchľuje metabolizmus. Za zjedením zeleniny si dávam ešte to Psyllium (vlákninu). Cítim sa prejedený. Pri tom mám v sebe len 600-700 kcal, čiže necelú polovicu bazálneho metabolizmu.
none
19

18. Fotón 12.09.2020, 10:51

Kľudne skúšaj príťahy na hrázde. Aby si ich spravil aspoň 5. Úplne stačí, keď pre začiatok zvládneš aspoň jeden. Po minúte ho zopakuj. A toto potom 5x.

Dr. Bukovský odporúča jesť 3x denne s odstupom 4 hodín a potom 16 hodín nejesť. Praktizujem to a veľmi sa mi to osvedčuje. Len je dôležité jesť také jedlá, ktoré nemajú vysoký glykemický index. Dokonca mám otestované, že keď jem zeleninové mixy rôzneho druhu, v ktorých nesmie chýbať štipľavá paprika a feferóny, cítim sa najedený celých 24 ...

12.09.2020, 11:21
To je návod na to, ako byť stále prejedený a pri tom chudnúť.
none
vytvoril dzI/O 2015 - 2024 veľkosť : 117 043 B vygenerované za : 0.280 s táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať... témy zobrazené : 22 118 137 x jedinečné zobrazenia : 2 540 174 x ip adresa : 18.188.40.207

podpora

stránka má príjem jedine od dobrovoľných podporovateľov

za mesiac 2024 / 4, podporovatelia na reklame naklikali 2,03 € (24 klikov), z toho dnes 0,07 € (0 klikov), ďakujem...

prosím, podpor stvoriteľa
prevodom na účet
SK41 1100 0000 0026 1872 7972
SWIFT: TATRSKBX
názov účtu:
Dziak Maroš, Ing.
banka:
Tatra banka, a.s.
Hodžovo námestie 3
811 06 Bratislava 1
none
cez PayPal
cez Viamo
none
cez Donater
none
poštou
Ing. Maroš Dziak
Budovateľská 67
075 01 Trebišov
Slovensko, EÚ
a teraz pozri, kto prispel