hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
Najvýživnejšie jedlo na svete!
príspevkov 16 |
zobrazení 133 |
tému vytvoril(a) 8.10.2025 09:10 Fotón
posledná zmena 11.10.2025 12:03
|
1
|
Je to síce trochu nebezpečné, ale ak dodržíte dané odporúčania, je to bezpečné! ... Toto musíte ochutnať, je to BOMBA! Najvýživnejšie jedlo na svete! A s činkami po tom podať excelentný výkon (prípadne rýchla chôdza trvajúca aspoň 2 hodiny...) SILA! odkaz
|
 |
|
4
|
|
|
1. Fotón 08.10.2025, 09:10
Je to síce trochu nebezpečné, ale ak dodržíte dané odporúčania, je to bezpečné! ... Toto musíte ochutnať, je to BOMBA! Najvýživnejšie jedlo na svete! A s činkami po tom podať excelentný výkon (prípadne rýchla chôdza trvajúca aspoň 2 hodiny...) SILA!
https://www.youtube.com/watch?v=MybiZlbqwHg
▲
08.10.2025, 10:00
|
|
5
|
|
|
4. Tomas123456 08.10.2025, 10:00
odkaz nejde
▲
08.10.2025, 11:05
|
Klikni na " Prehrať na Youtube". Skúsim ešte niečo iné: odkazToto zaručene musí fungovať...
|
 |
|
7
|
|
|
5. Fotón 08.10.2025, 11:05
Klikni na "Prehrať na Youtube". Skúsim ešte niečo iné: http://bit.ly/42up48s
Toto zaručene musí fungovať...
▲
08.10.2025, 20:23
|
|
6
|
|
|
4. Tomas123456 08.10.2025, 10:00
odkaz nejde
▲
08.10.2025, 11:23
|
Toto jedlo si musíš spraviť. Je to tak výborné. Musíš ale po tom aspoň 2h cvičiť. Tým naberieš z toho maximum...
|
 |
|
8
|
|
|
6. Fotón 08.10.2025, 11:23
Toto jedlo si musíš spraviť. Je to tak výborné. Musíš ale po tom aspoň 2h cvičiť. Tým naberieš z toho maximum...
▲
08.10.2025, 21:19
|
Jedavla som ho casto kedysi, dobre je. Ale uz by som si netrufol, surove maso a vajce... alebo ze by som si dal 2 tabletky cierneho uhlia po jedle ? Zabranilo by to patogenom zo suroveho masa ?
|
 |
|
9
|
|
|
8. Tomas123456 08.10.2025, 21:19
Jedavla som ho casto kedysi, dobre je. Ale uz by som si netrufol, surove maso a vajce... alebo ze by som si dal 2 tabletky cierneho uhlia po jedle ? Zabranilo by to patogenom zo suroveho masa ?
▲
09.10.2025, 15:18
|
Neviem... Ale ak mäso bolo predtým dobre vychladené, prípadne (ešte lepšie) zmrazené, patogény by mali byť zničené...
|
 |
|
10
|
|
|
9. Fotón 09.10.2025, 15:18
Neviem... Ale ak mäso bolo predtým dobre vychladené, prípadne (ešte lepšie) zmrazené, patogény by mali byť zničené...
▲
09.10.2025, 18:44
|
Salmonella spp. Väčšina buniek prežije mrazenie. Môžu byť oslabené, ale po rozmrazení sa znova rozmnožia. Bezpečné len po tepelnom spracovaní. Campylobacter jejuni Citlivejšia na chlad než Salmonella – časť populácie môže odumrieť, ale nie všetky baktérie. Riziko infekcie stále existuje. E. coli (vrátane O157:H7) Prežíva mrazenie, aj dlhodobé. Potrebné tepelné ošetrenie. Listeria monocytogenes Znáša mrazenie veľmi dobre, dokonca rastie pri nízkych teplotách (nad 0 °C). Zmrazenie ju nezničí. Trichinella spiralis (parazit, v bravčovom mäse) Mrazenie dokáže zabiť larvy (pri dostatočne nízkej teplote a dĺžke). Netýka sa hovädzieho, ale relevantné pre mäso všeobecne.....
Takže mrazenie nepomože...
|
 |
|
12
|
|
|
10. Tomas123456 09.10.2025, 18:44
Salmonella spp. Väčšina buniek prežije mrazenie. Môžu byť oslabené, ale po rozmrazení sa znova rozmnožia. Bezpečné len po tepelnom spracovaní. Campylobacter jejuni Citlivejšia na chlad než Salmonella – časť populácie môže odumrieť, ale nie všetky baktérie. Riziko infekcie stále existuje. E. coli (vrátane O157:H7) Prežíva mrazenie, aj dlhodobé. Potrebné tepelné ošetrenie. Listeria monocytogenes Znáša mrazenie veľmi dobre, dokonca rastie pri nízkych teplotách (nad 0 °C). Zmrazenie ju nezn...
▲
09.10.2025, 19:34
|
Salmonella je záležitosťou mliečnych výrobkov, nie mäsa.
|
 |
|
11
|
|
|
9. Fotón 09.10.2025, 15:18
Neviem... Ale ak mäso bolo predtým dobre vychladené, prípadne (ešte lepšie) zmrazené, patogény by mali byť zničené...
▲
09.10.2025, 19:15
|
Na povrchu svaloviny sa bežne nachádza viac než 95–99 % všetkých baktérií prítomných v kuse mäsa. Takže stačí povrch mesa upiecť, a potom orezať opečený kusok na povrchu, a vnútro pomlieť.
|
 |
|
13
|
|
|
11. Tomas123456 09.10.2025, 19:15
Na povrchu svaloviny sa bežne nachádza viac než 95–99 % všetkých baktérií prítomných v kuse mäsa. Takže stačí povrch mesa upiecť, a potom orezať opečený kusok na povrchu, a vnútro pomlieť.
▲
09.10.2025, 19:35
|
A práve tieto baktérie by mráz nemali prežiť . Ale samozrejme - najistejšie je to trochu prepiecť...
|
 |
|
14
|
|
|
13. Fotón 09.10.2025, 19:35
A práve tieto baktérie by mráz nemali prežiť . Ale samozrejme - najistejšie je to trochu prepiecť...
▲
09.10.2025, 20:40
|
aj v mäsa bolo uz mnoho vyskytov salmonelly, hoci menej nez u vajec....
Preziju, prestanu sa mnozit ale zamrznu, ale povrchove upecenie by malo pomoct
|
 |
|
15
|
|
|
14. Tomas123456 09.10.2025, 20:40
aj v mäsa bolo uz mnoho vyskytov salmonelly, hoci menej nez u vajec....
Preziju, prestanu sa mnozit ale zamrznu, ale povrchove upecenie by malo pomoct
▲
10.10.2025, 08:36
|
Áno, najistejšie je pred konzumáciou to mäso ešte trochu tepelne upraviť...
|
 |
|
16
|
|
|
14. Tomas123456 09.10.2025, 20:40
aj v mäsa bolo uz mnoho vyskytov salmonelly, hoci menej nez u vajec....
Preziju, prestanu sa mnozit ale zamrznu, ale povrchove upecenie by malo pomoct
▲
11.10.2025, 12:03
|
Teraz zas. Je to dobré tak, ako to je. Viem, riskujem...
|
 |
|
3
|
Je to tak chutné, že to nedokážem ani opísať....
|
 |
|
|
prevádzkuje diskusneforum.sk
kontaktuj správcu diskusného fóra
vytvoril dzI/O 2023 - 2025
verzia : 1.06 ( 31.8.2025 9:20 )
veľkosť : 131 067 B
vygenerované za : 0.060 s
unikátne zobrazenia tém : 1 206 975
unikátne zobrazenia blogov : 13 572
táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...
|
možnosti :
hlavná stránka
nastavenia
blogy
todo
hľadanie :
blog dňa :
Kniha Rút – najkrajší ľúbostný príbeh milosti v Starom zákone. ...“Ako to, že som našla priazeň(milosť) v tvojich očiach a že sa staráš o mňa, hoci som cudzinka?(pohanka)...“ Rút 2:10 Nádherná kniha Rút je pomenovaná podľa Moabčanky Rút. Moabčania ...
citát dňa :
Neexistuje cesta ku šťastiu, pretože šťastie je cesta.
|