pre správne fungovanie tejto stránky, potrebujem používať cookies...
hoď ma hore
|
Diskusné Fórum
nový "Jeruzalem"
|
sk
|
en
|
aA
|
|
informácia dňa :
Stukovatená pečeň.
príspevkov 8 |
zobrazení 2 918 |
unikátne 552 |
tému vytvoril(a) 6.10.2020 13:23 Fotón
|
8
|
|
7. Fotón 06.10.2020, 21:50
Stačí, keď na mesiac zmeníš jedálniček.
▲
06.10.2020, 22:17
|
Mne sa vidí cenovo drahý recept. Kúpim mrkvu po 0,35 €/kg, 6 ks. Petržlen podobne, menší zeler, občas ružičkový kel, bujón, cibuľa, vegeta, a mám 4 litre polievky na prežitie.
|
|
|
ako odpoveď na :
7
|
Stačí, keď na mesiac zmeníš jedálniček.
|
|
|
ako odpoveď na :
6
|
|
1. Fotón 06.10.2020, 13:23
V európe trpí nadmerným stukovatením pečene väčšina populácie. Dôvodom je častá konzumácia mastných jedál + priemyselne spracovaných jedál. Najlepším návodom, ako rýchlo zaniesť svoju pečeň tukom je konzumácia alkoholu spolu s mastnými jedlami, ako sú oškvarky, slanina, chlieb z masťou, klobásy, bôčik, atď.... Samotná konzumácia alkoholu nespôsobuje tukovatenie pečene. Je to len katalyzátor, ktorý urýchľuje zabudovanie tuku z mastných jedál do pečene a tiež okolo iných orgánov. I keď človek môže...
▲
06.10.2020, 20:46
|
|
ako odpoveď na :
1
|
V európe trpí nadmerným stukovatením pečene väčšina populácie. Dôvodom je častá konzumácia mastných jedál + priemyselne spracovaných jedál. Najlepším návodom, ako rýchlo zaniesť svoju pečeň tukom je konzumácia alkoholu spolu s mastnými jedlami, ako sú oškvarky, slanina, chlieb z masťou, klobásy, bôčik, atď.... Samotná konzumácia alkoholu nespôsobuje tukovatenie pečene. Je to len katalyzátor, ktorý urýchľuje zabudovanie tuku z mastných jedál do pečene a tiež okolo iných orgánov. I keď človek môže vyzerať relatívne chudý, môže mať v organizme nadmerné množstvo viscerálneho tuku, ktorý priamo ohrozuje zdravie človeka. Podkožný tuk výrazne neohrozuje život a zdravie. Viscerálny áno. Tuk na pečeni je asi to najnebezpečnejšie vôbec. Úlohou pečene je odbúravať škodlivé látky z organizmu, ale tam jej funkcia ani zďaleka nekončí. Pečeň ďalej premieňa skonzumované cukry, tuky a bielkoviny, pripravuje ich na použitie v organizme. Glukóza je napájací zdroj energie všetkých našich buniek. A práve pečeň sa stará o to, aby rozličné sacharidy premenila na glukózu a pustila ju do krvi. To je potom signál pre Pankreas, ktorý následne vyprodukuje inzulín do krvi. Inzulín sa potom naviaže na receptory na povrchu buniek a otvorí cestu pre vstup glukózy do bunky. Bez inzulínu by teda glukóza nepretržite kolovala v našej krvi a nevyužila sa pre získanie energie. Preto je treba mať zdravý aj pankreas, ale to už je na inú tému. Vráťme sa k pečeni: Pečeň ďalej skladuje energiu a dôležité látky (minerály, vitamíny) a podľa potreby ich uvoľňuje do krvného obehu. Má ešte i ďalšie funkcie v spojitosti s istými hormónmi, ale o tom už nechcem hovoriť. To dôležité, čo je treba vedieť je, že čím viac tuku je v pečeni, tým menej priestoru pečeň má, aby mohla vyššie spomenuté funkcie vykonávať. Akokeby sa vám pečeň zmenšovala. Pritom sa naopak zväčšuje vďaka tým tukom v nej. Jej aktívna časť sa však zmenšuje. Jej funkcie slabne. Druhá dôležitá vec ktorú treba vedieť je potešujúca správa, že pečeň má úžasnú schopnosť regenerácie. Pokiaľ ju nezaťažujete mastnými jedlami a alkoholom (jete iba zeleninu), je schopná sa zregenerovať do 14 dní, ako úplne nová pečeň. Aj keď bola riadne stukovatená, nevadí. Do 14 dní máte novú pečeň. Bol spravený i pokus: amputovali 70 percent pečene a ona do 14 dní dorástla do takej veľkosti, ako daný organizmus potreboval. Regeneráciu pečene značne urýchľuje Pestrec mariánsky odkaz - konkrétne jeho účinná látka Silymarin odkaz Existuje však bod, ktorý vašu pečeň nič nezachráni. Keď už je viac ako 90% pečene stukovatenej. Pečeň sa vtedy už nedokáže zregenerovať ani hladovkou pri užívaní Silymarinu. Skutocný stav vašej pečene odhalí jedine sonografické vyšetrenie. Rozbor krvi moc nie. Nechajme však teraz prehovoriť odborníka: odkaz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vytvoril dzI/O 2015 - 2024
veľkosť : 103 141 B
vygenerované za : 0.384 s
táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...
verzia : 1.02 ( 17.4.2024 9:00 )
témy zobrazené : 22 148 149 x
jedinečné zobrazenia : 2 541 165 x
ip adresa : 3.139.107.241
|
podpora
stránka má príjem jedine od dobrovoľných podporovateľov
za mesiac 2024 / 4, podporovatelia na reklame naklikali 2,29 € (26 klikov), z toho dnes 0,04 € (1 klik), ďakujem...
prosím, podpor stvoriteľa
prevodom na účet
SK41 1100 0000 0026 1872 7972
SWIFT: TATRSKBX
názov účtu: Dziak Maroš, Ing.
banka: Tatra banka, a.s. Hodžovo námestie 3 811 06 Bratislava 1
cez PayPal
cez Viamo
cez Donater
poštou
Ing. Maroš Dziak Budovateľská 67 075 01 Trebišov Slovensko, EÚ
a teraz pozri, kto prispel
|